10 finalist takım Scratch Cup 2025’te yarıştı

QNB Türkiye ve Habitat Derneği İş Birliğiyle Gerçekleşen Scratch Cup 2025 Finali Büyük İlgi Gördü

QNB Türkiye’nin, Habitat Derneği ile birlikte düzenlediği Scratch Cup’ın bu yılki finalinde, 52 farklı şehirden 1.192 takımın başvurusuyla rekor bir katılım sağlandığı açıklandı. 9 farklı şehirden gelen 10 finalist takımın toplam 26 çocuğuyla yarıştığı finalde, çevreci projeler jüriye sunuldu.

Finalde konuşan QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, çocukların teknik becerileri kadar toplumsal sorumluluk duygusunun da önemli olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımız ‘Doğayı Koruyan Teknoloji’ temasıyla çevreye duyarlı projeler geliştirdiler. Her yıl artan başvuru sayısı bize umut veriyor,” dedi.

Habitat Derneği İcra Kurulu Başkanı Bora Caldu ise, çocukların dijital dönüşüme entegre olmalarını ve yeni teknolojileri etkin şekilde kullanmalarını önemsediklerini belirterek, “Scratch Cup, çocukların geleceğe güçlü adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Bu sene ‘Doğayı Koruyan Teknoloji’ temasıyla düzenlenen etkinlik, çocukların yaratıcılığını ve öğrenme süreçlerini destekliyor,” ifadelerini kullandı.

Finalde yer alan takımlar 8–10 yaş ve 11–14 yaş kategorilerinde ödüller kazandı. Ödüller arasında En İyi Proje, En İyi Kod Yapısı, En İyi Görsel Tasarım, En İyi Uyarlama ve En İyi Senaryo bulunuyor. Ayrıca tüm finalistlere 3.000 TL değerinde hediye çekleri takdim edildi.

Scratch Cup 2025 Kazananları

  • 8–10 Yaş Kategorisi
    • En İyi Görsel Tasarım Ödülü: Doğanın Koruyucuları – Malatya – Uğur Okulları
    • En İyi Uyarlama Ödülü: Toros Döngüsü – Mersin – Toros Ortaokulu
    • En İyi Senaryo Ödülü: Enerji Avcıları – İstanbul – ALKEV Özel Okulları
    • En İyi Proje Ödülü: Viridya – Temiz Bir Dünya Arayışı – İzmir – Gaziemir Bilim ve Sanat Merkezi
    • En İyi Kod Yapısı Ödülü: Doğayı Koruyan Teknolojiler – Muğla – Menteşe İlkokulu
  • 11–14 Yaş Kategorisi
    • En İyi Görsel Tasarım Ödülü: Atıktan Kurtulma Operasyonu – Adana – Robotik Hobi Merkezi
    • En İyi Uyarlama Ödülü: Doğa Kahramanları: Teknolojiyle Temiz Gelecek – Amasya – Merzifon Sınav Koleji
    • En İyi Senaryo Ödülü: Dron Takımı – Manisa – KendinYap Atölyesi
    • En İyi Proje Ödülü: Eco Guardian – İzmir – Özel Türk Koleji
    • En İyi Kod Yapısı Ödülü: Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Oyunu – Aydın – Didim Cumhuriyet Ortaokulu

Related Posts

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı cihazlarını duyurdu. Akıllı telefonların özellikleri ve fiyatlarına yönelik her şey belli oldu.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinden Türkiye’nin dört bir yanında proje şenliği

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde büyük bir heyecana sahne oldu. Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje Şenliği, 81 ildeki 131 atölyede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu büyük etkinlikte, 18 bini aşkın ortaokul ve lise öğrencisi, teknoloji odaklı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.