Kayseri’de E-İhracat Projesi Başlatıldı

Kayseri Sanayi Odası, E-İhracat Tanıtım Desteği Programı Kapsamında Yeni Bir Proje Başlattı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Ticaret Bakanlığı’nın E-İhracat Tanıtım Desteği programı çerçevesinde önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kayseri’deki 20 üretici firma, e-ihracat eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak.

Projeye dahil olan firmalara; yurt dışı pazaryerlerinde hesap açılışı, dijital mağaza kurulumu, e-ihracat stratejileri, marka tescili, dijital pazarlama kampanyaları ve devlet teşviklerinden yararlanma süreçleri gibi alanlarda uygulamalı eğitimler ve birebir danışmanlık sunulacak. Firmalar, B2B kanalıyla e-ihracat süreçlerini yürütürken B2C pazaryeri kanalı da dahil edilerek son tüketiciye doğrudan ulaşmaları sağlanacak. Proje kapsamında firmaların dijital ihracat kapasitelerinin artırılması ve sürdürülebilir ihracat başarısı elde etmeleri amaçlanıyor. Bunun yanı sıra, projeye yurt dışından alım ve ticaret heyetlerinin entegre edilmesi planlanıyor, özellikle Çin başta olmak üzere hedef pazarlardan gelecek heyetlerin üretici firmalarla doğrudan görüşmeler gerçekleştirmeleri hedefleniyor.

“Firmalarımızın Rekabet Gücü Artacak”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bu tür projelerin Kayseri sanayisinin rekabet gücünü artırmak adına önemli olduğunu belirterek, “Bu proje, Kayseri sanayisinin küresel rekabet gücünü güçlendirmek için büyük bir fırsat sunuyor. Firmalarımız, e-ihracat alanında sağlanan eğitimler ve danışmanlık hizmetleriyle uluslararası arenada daha etkin hale gelecek. Bu durum, şehrimizin ekonomik dinamizmini artırırken Türkiye’nin genel e-ihracat vizyonuna da katkı sağlayacak. Odamız, üyelerimizin dijital dönüşüm sürecine katkı sağlamaya ve e-ihracat yolculuklarında destek olmaya devam edecek” dedi. – KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı cihazlarını duyurdu. Akıllı telefonların özellikleri ve fiyatlarına yönelik her şey belli oldu.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinden Türkiye’nin dört bir yanında proje şenliği

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde büyük bir heyecana sahne oldu. Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje Şenliği, 81 ildeki 131 atölyede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu büyük etkinlikte, 18 bini aşkın ortaokul ve lise öğrencisi, teknoloji odaklı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.