Bakan Uraloğlu: ‘META’nın 16 yaş kısıtlamasında katkımız var’

Bakan Uraloğlu: “META’nın 16 Yaş Kısıtlaması Kararına Katkımız Oldu”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, META’nın 16 yaş altı için uyguladığı kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’deki sosyal medya platformlarının yöneticileriyle yapılan görüşmelerde bu karara katkıda bulunduklarını belirtti.

Uraloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması”nın ödül törenine katılarak Roblox ve Discord’a uygulanan erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, erişim engeli konusunda şunları söyledi: “Platformlarla yapılan görüşmeler devam ediyor. İçeriklerin düzenlenmesi için adımlar atılıyor ancak henüz nihai bir sonuca ulaşılmadı. Önümüzdeki süreçte gereken düzenlemeleri gerçekleştirerek erişimi yeniden sağlayacağız.”

İstanbul Havalimanı’nda planlanan 3’lü pist uygulamasıyla ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu, “Altyapı yatırımları çok önemli ve pahalıdır. Üçlü pist operasyonunu başlatarak İstanbul Havalimanı’nın kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin dijital dünyadaki gelişmelere uyum sağlama çabalarını gösteriyor. META’nın aldığı kararın önemli ve desteklenmesi gereken bir adım olduğunu belirten Uraloğlu, ülke çapında yapılan çalışmaların geniş kitleler tarafından takip edildiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ÖMER FARUK KARATAŞ – Yerel

Related Posts

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı cihazlarını duyurdu. Akıllı telefonların özellikleri ve fiyatlarına yönelik her şey belli oldu.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinden Türkiye’nin dört bir yanında proje şenliği

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde büyük bir heyecana sahne oldu. Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje Şenliği, 81 ildeki 131 atölyede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu büyük etkinlikte, 18 bini aşkın ortaokul ve lise öğrencisi, teknoloji odaklı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.