Huawei’in gelirleri 2024’te artış gösterdi

Huawei’in açıkladığı 2024 yıl sonu bilançosuna göre, firmanın toplam geliri yıllık bazda yüzde 22 artışla 862,1 milyar yuana (118,7 milyar dolar), net karı ise yüzde 28 artışla 62,6 milyar yuana (8,6 milyar dolar) ulaştı.

Gelir ve karlılıktaki artışta, şirketin akıllı işletim sistemi ve kullandığı çipler dolayısıyla ABD’nin ihracat yasaklarından etkilenen akıllı telefon satışlarındaki süregelen toparlanma etkili oldu.

Akıllı telefonların dahil olduğu tüketici ürünleri biriminin gelirleri, 2024’te önceki yıla göre yüzde 38 artışla 339 milyar yuana (46,7 milyar dolar) yükseldi.

YENİ MODEL AKILLI TELEFONLARDA KENDİ GELİŞTİRDİĞİ ÇİPLERİ KULLANIYOR

Huawei, ABD’nin ileri teknoloji çiplerin Çin’e ihracatını yasaklamasının ardından 2023’te akıllı telefonlarda kendi geliştirdiği çiplerini kullanmaya başlamıştı.

Piyasa araştırma şirketi Canalys’in verilerine göre, şirketin akıllı telefon satışları 2024’te yüzde 37 artışla 46 milyona çıktı. Huawei, Çinli rakibi Vivo’nun ardından en fazla akıllı telefon satan ikinci şirket oldu.

Huawei’nin 2024’ün başında piyasaya sürdüğü “Pura 70” serisi akıllı telefonlarda, bağlı ortaklığı HiSilion tarafından geliştirilen ve Çin’in en büyük çip üreticisi Uluslararası Yarı İletken İmalat Şirketinin (SMIC) dökümhanelerinde hazırlanan 7 nanometrelik mikroçip kullanılıyor.

ABD’nin yatırımlarının hedefindeki diğer iş kolu olan telekomünikasyon altyapısı ve bilgi ve iletişim teknolojileri biriminin gelirleri de bu dönemde yüzde 5 artışla 369,9 milyar yuana (50,9 milyar dolar) çıktı.

Şirketin otonom sürüş ve akıllı araç teknolojilerini geliştiren akıllı otomotiv çözümleri biriminin gelirleri ise 2024’te önceki yıla kıyasla yaklaşık 5 kat artarak 26,4 milyar yuana (3,6 milyar dolar) ulaştı. Şirket, bu iş kolunda ilk kez geçen yıl kar etti.

Related Posts

Samsung, Galaxy Z Fold 7, Z Flip 7 ve Flip 7 FE modellerini duyurdu

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı cihazlarını duyurdu. Akıllı telefonların özellikleri ve fiyatlarına yönelik her şey belli oldu.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

DENEYAP Teknoloji Atölyelerinden Türkiye’nin dört bir yanında proje şenliği

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, 5-6 Temmuz 2025 tarihlerinde büyük bir heyecana sahne oldu. Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti Proje Şenliği, 81 ildeki 131 atölyede eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu büyük etkinlikte, 18 bini aşkın ortaokul ve lise öğrencisi, teknoloji odaklı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Bu uygulamayı telefonunuzdan hemen silin: Binlerce kişinin verileri ifşa edildi

Binlerce kişinin telefonlarını gizlice izlediği iddia edilen Catwatchful adlı casus yazılımının, güvenlik açıkları nedeniyle kullanıcı ve mağdur verilerini ifşa ettiği belirlendi. Uygulamanın çocuk takip programı maskesi altında çalıştığı ancak …

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.