Kazakistan Uçuş Güvenliği Dünya Ortalamasının Üstünde

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) verilerine göre, Kazakistan’ın uçuş güvenliği göstergesi yüzde 82 ile dünya ortalamasından yüksek olarak değerlendirildi.

Kazakistan Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Talgat Lastayev, hükümet toplantısında, ülkenin sivil havacılık sektörünü değerlendirdi.

Lastayev, ICAO’nun uçuş güvenliği göstergesinin dünya ortalamasının yüzde 70,8 olduğunu belirtti.

ICAO’nun, Kazakistan’ın uçuş güvenliği göstergesini yüzde 82 olarak belirlediğini vurgulayan Lastayev, bunun dünya ortalamasının üstünde olduğuna işaret etti.

ICAO’nun söz konusu sivil havacılık güvenliği değerlendirmesinde, uçak kazalarının soruşturulması parametresinin kritik önem taşıdığına işaret eden Lastayev, “Kazakistan’da bu parametre diğer göstergeler arasında en düşük seviyede. Bu durumu iyileştirmek için bu yılın sonuna kadar ulaşım kazalarının araştırılması için yüksek nitelikli uzmanların yer aldığı ve gerekli ekipmanlarla donatılan bir merkez oluşturmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Lastayev, sivil havacılık sektörünü geliştirmek için hava filosunun modernleştirilmesini önemsediklerini kaydederek, “Kazakistan hava yolu şirketleri, her yıl yaklaşık 10-15 yeni uçak satın alıyor.” dedi.

Ülkedeki hava yolu şirketlerinin, 2024 yılında 14,7 milyon yolcu taşıdığını ve yolcu sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 arttığını bildiren Lastayev, “Havalimanları ise geçen yıl 2023’e göre yüzde 14 artışla 29,7 milyon yolcuyla hizmet verdi. Genel olarak son 5 yılda sektör göstergeleri 2 katına çıktı.” diye konuştu.

-“16 yeni destinasyon planlanıyor”

Lastayev, ülkede uluslararası uçuşların sayısının da arttığını belirterek, “Bugün Kazakistan’dan 31 ülkeye uçuşlar yapılıyor. Geçen yıl 12 yeni uluslararası güzergahta seferler başlatıldı. Bu yıl ise Roma, Münih, Budapeşte, Şanghay, Guangzhou ve Busan şehirleri başta olmak üzere 16 yeni destinasyon planlanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov da toplantıda, ülkede hava yoluyla yük taşımacılığını 2028 yılına doğru iki katına çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Bakanlığa, uluslararası pazarda yerini alabilecek ulusal hava kargo taşıyıcısının oluşturulmasına yönelik çalışmaları hızlandırması talimatı veriyorum.” dedi.

Related Posts

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.

Mersin’de binlerce aileye nakit destek! Haziran ödemesi yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın haziran ayı tutarını hesaplara yatırdı. İşte hesaplara yatırılan miktar…

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.

Rusya o ülke ile nükleer enerji için işbirliği anlaşması imzaladı!

Rusya ve Mali, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı.

Ankara’da ulaşımda aktarma ücreti kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), EGO Genel Müdürlüğüne bağlı metro istasyonları ile otobüs ring hatları arasında yapılacak ilk aktarmaların ücretsiz olacağını bildirdi.

Yatırımcısına 10 yılda 20 kat kazandırdı! Türkiye dünya rekoru kırdı

Son on yılda Türkiye, konut fiyatları ve kiralarındaki olağanüstü artışlarla dikkat çekici bir performans sergileyerek, dünya genelinde en hızlı artışı yaşayan ülkeler arasında zirveye yerleşti. Özellikle son üç yılda, göç hareketleri, pandemi ve ekonomik faktörler konut fiyatlarını hızla yükseltti. Naki Bakır’ın Dünya Gazetesi’ndeki köşe yazısında belirttiği gibi, Türkiye’nin konut sektörü, dünya ile büyük bir ayrışma gösterdi.