Zonguldak’taki sera organize tarım bölgesi ekonomiye yıllık 750 milyon lira katkı verecek

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde Yeni Bir Dönem Başladı

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın duyurduğu müjdeye göre, 524 dekarlık alanda kurulan Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, artık üretime geçti. Bu önemli projeye, bakanlık tarafından 200 milyon lira altyapı desteği sağlandı.

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi, 15 sera ve üç sanayi parselinden oluşan ve 1000 kişinin istihdam edileceği bir tesis olarak planlandı. Yüksek teknolojiye sahip olan bu bölgede, sıfır atık ve sürdürülebilir üretim prensipleriyle üretim yapılacak.

Lojistik imkanların elverişliliği ve Ankara ile İstanbul gibi büyük şehirlere olan yakınlık, bölgenin önemini artırıyor. Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nin yılda 750 milyon lira katkı sağlaması bekleniyor.

Burada üretilecek ürünler arasında fide, sebze, meyve ve süs bitkileri bulunuyor. Bu ürünlerin ihracata yönelik planlarla üretilmesi, bölge ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak.

İhracat Öncelikli Üretim Hedefleniyor

Çaycuma Sera Organize Tarım Bölgesi’nde topraksız tarımı planlayan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Almanya, Polonya, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti. Salkım domates üretimine odaklanacakları projede, tamamen teknolojik üretim yöntemleri kullanacaklarını vurguladı. Topraksız tarımda daha yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmeyi amaçladıklarını söyleyen Kamitoğlu, bölgenin iklim özelliklerinin bu tarım modeline uygun olduğunu ifade etti.

Çaycuma Organize Tarım Bölgesi Müdür Vekili Özgür Okur da, yatırımcıların 25 ile 57 dekar arasında değişen parsellerde üretime başladığını belirtti. Öncelikli olarak salkım domates, süs bitkileri ve fide üretimine odaklandıklarını aktaran Okur, bölgenin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Related Posts

Kripto piyasasında yılın ilk 6 ayı nasıl geçti?

Kripto para piyasasında yılın ilk yarısında önemli gelişmeler yaşandı. Trump’ın hamleleri ve Türkiye’deki düzenleme çalışmaları sektörde hareketliliğe neden oldu. Piyasa, bu gelişmelerle dalgalı bir seyir izledi.

İTO enflasyon verilerinde düzenlemeye gitti: Nisan ve mayıs verileri değişti

İTO enflasyon verilerinde düzenlemeye gitti: Nisan ve mayıs verileri değişti

TMSF, Türkiye’nin lider mobilya markası İstikbal için satış ihalesi başlattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye’nin en köklü ve güçlü mobilya markalarından biri olan İstikbal Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ için satış ihalesine çıktığını duyurdu. İhale ilanı, 1 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’nin 5 aylık ihracatının yarısı 7 gümrük noktasından yapıldı

Türkiye’de ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen 110 milyar doları aşan ihracatın yaklaşık yarısı 7 gümrük müdürlüğü üzerinden yapıldı.

Mersin’de binlerce aileye nakit destek! Haziran ödemesi yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın haziran ayı tutarını hesaplara yatırdı. İşte hesaplara yatırılan miktar…

Trabzon’da istavrit ve mezgit balıkçı tezgahlarını süslüyor

Trabzon’da hafta sonu tezgahları süsleyen mezgitin kilogramı 200, istavritin ise 250 liradan satılıyor.